Kako Podgorica obilježava Svjetski dan planete Zemlje?

  22 Apr 2023 14:01

  Broj posjetilaca: 179

Piše: Sara Marković

Svake godine 22. aprila, širom svijeta, obilježava se Dan planete Zemlje kada posebno skrećemo pažnju na očuvanje životne sredine i spriječavanje negativnog ljudskog faktora po našu planetu. Tim povodom, Podgorica se može pohvaliti aktivnom zelenom, danu i događajima u kojima su učestvovale i mlađe i starije generacije.

  • Odbor Eko škole, u okviru OŠ “Vuk Karadžić”, organizovao je jutros vožnju biciklom od školskog dvorišta do lokaliteta Duklja, pod sloganom sa jasnom porukom “Obrni krug za planetu”.
  • Iz @biciklo.me poručuju da je biciklo sredstvo kojim čuvamo planetu i pozivaju sve koji žele da budu dio kritične mase da im se pridruže danas u 17:30 na Trgu Nezavisnosti, nakon čega će napraviti krug oko Gorice kako bi skrenuli pažnju da se ovaj jedinstveni lokalitet zaštiti od dalje devastacije.
  • HOUSE CLEANING akcija čišćenja univerzitetskog kompleksa uspješno je sprovedena danas, a organizatori bili su Radio Krš, Ecopatriotizam i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore.

U duhu današnjeg eco dana, Krš produkcija u sklopu HOUSE CLEANING događaja predstavlja podgorčku miljenicu iz Australije Kristin Velvet i njujorškog tough house mahera Fred-a P koji će večeras na ETF-u biti zaduženi za fantastičnu atmosferu i đuskanje do zore!