Bliži se kraj akademske godine koju smo krunisali Smotrom besjedništva! 🗣️

  27 Jun 2023 20:14

  Broj posjetilaca: 85

Piše: Sara Marković

Dana 26. juna ove godine, s početkom u 19 časova, na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore održana je tradicionalna Smotra besjedništva. Organizovana od strane Studentskog vijeća Pravnog fakulteta, ova manifestacija imala je za cilj da pozove sve mlade ljude da iskažu svoje stavove i njeguju vještinu lijepog govora.

Na Smotri besjedništva učestvovalo je ukupno 13 studenata i studentkinja Univerziteta Crne Gore i 1 srednjoškolac. Takmičari su se predstavili kroz autorske i tuđe govore, obrađujući širok spektar tematika koje su smatrali važnim. Njihovi govori su trajali između 3 i 7 minuta, pružajući auditorijumu priliku da čuje različite perspektive i ideje. Važan dio Smotre besjedništva bio je sudijski panel koji je ocjenjivao nastupe takmičara. Panel je sastojao se od uglednih članova: prof. dr Vladimir Savković, redovni profesor na Pravnom fakultetu, Petar Komnenić, novinar, Siniša Gazivoda, advokat, Tamara Brnović, sutkinja Osnovnog suda u Podgorici i Andrej Raspopović, advokat.

Nakon što su svi takmičari imali priliku da se predstave, predstavnik sudijskog panela, prof. dr Vladimir Savković, istakao je važnost nauke o besjedništvu i njegovanja vještine lijepog govora. On je podsjetio prisutne na to koliko je bitno da mladi ljudi rade na sebi i izraze svoje stavove.

Za najbolje oratore, organizacija Studentskog vijeća pripremila je novčane nagrade, a ove godine najviše su se istakli učesnici sa autorskim besjedama, i to:

🥇 Igor Anđelić – Kalidoskop

🥈Milica Nedović – Ala je čudan ovaj svet

🥉 Tijana Draganić – Ja se svemu smijem, pa me sve i boli

Smotra besjedništva na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore još jednom je potvrdila svoju važnost kao platforma koja podržava mlade ljude u razvijanju vještine govora i iznošenju svojih mišljenja.

Ovim putem čestitamo pobjednicima i svim učesnicima na inspirativnoj večeri i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i sljedeće godine u još većem broju, spremni da podijelite nove perspektive, priče i ideje putem svojih govora! 🗣️