Muž mora da plati bivšoj ženi sve kućne poslove tokom 25 godina braka!

  17 May 2023 17:22

  Broj posjetilaca: 57

Španski sud, naredio je jednom bivšem mužu da mora da plati sve kućne poslove bivšoj ženi tokom 25 godina braka! Ivana Moral (48) radila je sve kućne poslove tokom 25 godina braka sa sada već bivšim mužem.

U odluci koja je postala javna, sud u Velez-Malaga, na jugu Španije, presudio je da njen bivši muž treba da plati Moral 204.624,86 evra kao nadoknadu za neplaćene kućne poslove tokom njihovog 25-godišnjeg braka.

Neobična presuda znači da će ona primati ekvivalent minimalne mjesečne plate u Španiji za godine u kojima su bili u braku. Moral, koja se razvela od svog muža 2020. godine, takođe će primati mjesečnu penziju od 500 evra!

U presudi se navodi da je Moral obavljala sve kućne poslove “isključivo” tokom njihovog braka, što je uključivalo i “tačno” doprinos porodičnom poslu u teretani. Takođe se navodi da se ženi duguje obeštećenje jer je bila “lišena bilo kakve moguće karijere zbog svoje ekskluzivne posvećenosti domu i porodici“, dodajući da je neimenovani muškarac eksponencijalno uvećavao svoju imovinu tokom njihovog braka.

Prema tome, čovjek je mogao da kupi Porše, Rendž Rover, BMV motocikle i farmu maslinovog ulja od 173 hektara od zarade od porodične teretane. Španski list NIUS izvijestio je da farma maslina donosi do 4.000 dolara (4.215 dolara) za bivšeg muža svakog mjeseca U međuvremenu, Moral nije mogla da priušti čak ni da svojim ćerkama kupi komplet školskih knjižica, rekla je za NIUS.

Kada je par prvi put stupio u brak 1995. godine, gospođa Moral je potpisala sporazum o razdvajanju robe. Ovaj sporazum je značio da će njen muž s njom podijeliti njihov dom i zajedničku imovinu, ali zadržati svoje bogatstvo. U početku, Moral je dobila polovinu svoje kuće, ali bez novca u razvodu.

“Razlog zbog kojeg sam odlučila da razgovaram sa medijima je što sam željela da žene znaju da možemo da tražimo kućne poslove kada postoji sporazum o razdvajanju robe”, rekla je Moral u intervjuu za publikaciju. Njen advokat, Marta Fuentes, rekla je za novine da je presuda bila pobjeda žena koje su radile u „sjenkama“ svojih muževa.

Preuzeto sa sajta: https://www.rtvbn.com/4043616/muz-mora-da-plati-bivsoj-zeni-sve-kucne-poslove-tokom-25-godina-braka