U pauzama za vrijeme ispitnog roka, prisjećamo se Pravnijade u Budvi ☀️

  19 Jun 2023 11:42

  Broj posjetilaca: 136

Piše: Sara Marković

Pravnijada, jedan od najvećih studentskih događaja na Balkanu, održana je od 14. do 18. maja u Budvi. Hotel Slovenska plaža bio je ovogodišnji domaćin.

Pravnijada privukla je studente sa mnogih pravnih fakulteta širom Balkana, uključujući Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore, Pravni fakultet u Nišu, Novom Sadu, Osijeku, Splitu, Skoplju i drugi. Ovaj događaj je pružio izvanrednu priliku za razmjenu ideja, stvaranje prijateljstava i jačanje veza među budućim pravnicima.

Muzički program je bio značajan dio Pravnijade. Neke od zvijezda koje su obilježile ovo izdanje bili su Edita, Sanja Vučić i drugi muzičari koji su nastupali u noćnom klubu Palazzo. Dnevne žurke u San Trope-u i Hide-u takođe su bile izuzetno popularne među učesnicima.

Osim zabave, organizovana su i sportska takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, šahu i stonom tenisu. Ovi sportski događaji su donijeli rivalstvo, ali i sportski duh među studentima.

Važno je napomenuti da su se pored provoda, organizovale i aktivnosti stručnog i edukativnog karaktera. Održan je kviz znanja, debatni turnir i takmičenje u retorici, koja su bila praćena sa velikim interesovanjem. Ove aktivnosti su pružile studentima mogućnost da pokažu svoje opšte znanje i vještine u pravnom polju.

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore pokazali su se kao fer plej igrači, a ostvarili su i izvanredne rezultate:

📍Retorika: Vučić Filipović 🥇

📍Debata: Hana Rovčanin i Janko Kostić 🥉

📍Kviz opšteg znanja: Filip Popović i Đorđije Petrić 🥇

📍Šah: Filip Keković 🥇

📍Stoni tenis, momci: Ivan Bojanović ; Aleksandar Kljajić 🥈

📍Odbojka muška: Đorđije Petrić, Dino Ciguljin, Vladimir Đurišić, Ivan Bojanović, Duško Rudić, Petar Vlahović, Vučić Filipović, Stefan Lazarević 🥈

📍Basket: Podgorica 1 (Lazar Bailović, Novica Delić, Filip Vukanović, Filip Popović)🥇; Podgorica 2 (Đorđije Petrić, Vladimir Đurišić, Mato Stanimirović, Jakša Medojević) 🥉

Pravnijada u Budvi je, kao i svake godine, ostavila neizbrisiv utisak na sve učesnike. Prisjećamo se druženja, pobjednika i dobre atmosfere, do nekog sljedećeg druženja! 🩵